Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Az RMDSZ következetesen kiáll a gyermeknevelési pótlék növelése mellett
MÁÉRT - 2020. augusztus 11., kedd 14:42

„Azt támogatjuk, hogy minél előbb érvénybe lépjen az RMDSZ által is megszavazott törvény, amely megkétszerezi a gyermeknevelési pótlékot. A kormány által javasolt húsz százalékos, lépcsőzetesen bevezetett növeléssel nem értünk egyet, ezért az RMDSZ szenátorai ma a plénumban a lépcsőzetes emelést bevezető kormányjavaslat ellen szavaznak” – mondta Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője.
Mint ismert, 2019-ben az RMDSZ szenátorainak szavazata döntő módon járult hozzá ahhoz, hogy a két éven aluli gyermekeknek járó 200 lejes támogatás 300-ra, a két éven felülieknek járó pedig 84 lejről 150 lejre növekedjen. Az RMDSZ törvényhozói támogatták szavazatukkal a gyermekpénz megduplázásáról szóló kezdeményezést is, amelynek értelmében 600 lejes gyermeknevelési pótlékot kapna minden 2 éven aluli gyermek, a 2-18 év közöttiek pedig 300 lejt kapnának. A fogyatékkal élő gyermekek, születésüktől fogva 18 éves korig, 600 lej értékű támogatást kapnának – emlékeztetett Derzsi Ákos szenátor, a felsőház munkaügyi és szociális ügyekkel foglalkozó bizottságának tagja.
A jelenlegi kormány azonban nem támogatja a gyermeknevelési pótlék megkétszerezését, ők a szakaszos, két éven át tartó, húsz-húsz százalékos emelést javasolták. Az RMDSZ álláspontja világos, az azonnali megkétszerezést támogatjuk, nem a szakaszos növelést – szögezte le Derzsi Ákos.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.