Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
Az aradi vértanúk emléknapja Nagyváradon
MÁÉRT - 2020. október 7., szerda 20:44

2020. október 6-án, az aradi vértanúk emléknapján a nagyváradi magyar nemzeti-polgári oldal a Szent László Egyesület szervezte fúvóskoncerten emlékezett az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc leverését követő imperialista megtorlás áldozataira, köztük is az Aradon és Pesten kivégzett 13 honvéd tábornokokra és Battyhány Lajos miniszterelnökre. 
Ez alkalommal a váradújvárosi református templomban a Nagyváradi Wind Ensemble Fúvósegyüttes adott elő  J. S. Bach, W. A. Mozart, F. Chopin, J. Brahms, E. Morricone, L. Cohen, Elton John szerzeményeiből. Az együttest Lorenzo Moroni, a Nagyváradi Állami Filharmónia szimfonikus zenekarának első kürtöse alapította. Összetétele vegyes, a filharmónia, illetve más művészeti intézmények muzsikusaiból áll. A járványügyi szabályoknak megfelelően szervezett emlékkoncerten részt Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke is. A rendezvényt, amely a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg, a Himnusz zárta. 
A templomi együttlétet megelőzően az EMNT és az Erdélyi Magyar Néppárt elnökei, valamint a Bihar megyei szervezeteik vezetői megkoszorúzták Szacsvay Imrének, a forradalmi Országgyűlés mártír jegyzőjének szobrát a Sebes-Körös parti Ezredévi emléktéren. Itt Tőkés László mondott rövid emlékbeszédet, az eseményt az ismert egészségügyi korlátozásokra való tekintettel nem hirdették meg.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.