Erdélyi Magyar Szövetség
Megerősítette az MPP a Néppárttal tervezett fúzió szándékát
MÁÉRT - 2020. október 14., szerda 16:23

Megerősítette az erdélyi Magyar Polgári Párt az Erdélyi Magyar Néppárttal tervezett fúzió szándékát. Az Erdélyi Magyar Szövetség létrehozását célzó határozatot „fenntartatja és megerősíti" a Magyar Polgári Párt – erről döntött a szervezet Országos Választmánya makfalvi gyűlésén.
Mint ismert, az MPP és az EMNP januári közös küldöttgyűlése eredetileg korábbi időpontra jelölte ki a pártok egyesülését, ám a járványhelyzet és az elhalasztott önkormányzati választások módosították az ütemtervet.
A fúziós határozat megerősítését az MPP választmánya egyhangúan, ellenszavazat nélkül fogadta el. A két párt elnöksége következő lépésként kezdeményezi a törvényszéki bejegyzést. A választmányi ülésen a pártok önkormányzati választási szövetségéről Mezei János, az MPP elnöke elmondta, mivel a két szervezetnek ugyanaz a közösség a célcsoportja, csak összefogásban látták értelmét a részvételnek. „Végig tudtuk, amennyiben nem vagyunk egységesek, kijátszanak bennünket és éket vernek közénk" – hangsúlyozta Mezei.
Sorbán Attila Örs ügyvezető elnök úgy vélekedett, soha ekkora „ellenszélben" nem kampányolt az erdélyi magyar jobboldal. "Örvendetes, hogy amit idén elértünk, azt önerőből hoztuk" – összegzett Sorbán.
Az MPP elnöksége beszámolt az RMDSZ-szel folytatott, a parlamenti választásokra szóló együttműködési tárgyalások eddigi fejleményeiről, és felhatalmazást kapott az egyeztetések folytatására – közölte az Erdélyi Magyar Szövetség sajtóirodája.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.