Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Őszi magyar est Vörösmarton
MÁÉRT - 2020. november 20., péntek 11:35

A vörösmarti Baranyai Júlia Kultúregyesület vasárnap szűk körben tartotta meg első őszi magyar estjét, mely a magyar költészet és néptánc jegyében zajlott.
A vörösmarti Baranyai Júlia Kultúregyesület azzal a céllal alakult, hogy ápolja a helyi hagyományokat és kultúrát, valamint hogy felpezsdítse a település társadalmi életét. A fiatalabb és az idősebb korosztálynak is egyaránt rendszeresen szerveznek különböző összejöveteleket, melyek sorát most egy őszi magyar esttel bővítették.
A tematikus rendezvény fókuszában az ősz költészetre gyakorolt hatása volt, amit a jelenlévőkkel szavalatok segítségével próbáltak érzékeltetni. Ezt egy táncos rész követte a csúzai Csárdás népi táncegyüttes előadásában, mely nagy sikert aratott.
A rendezvényen a szervezet alelnöke, Midlinszki István köszöntötte a vendégeket, aki hagyományaink és kultúránk ápolásának a fontosságát hangsúlyozta.
- Mindig nagy öröm számunkra, ha Vörösmarton olyan rendezvényt tudunk szervezni, amely a magyar kultúráról szól. Az eseményt a járvány miatt csak szűk körben tarthattuk meg, de az érdeklődést látva biztosak vagyunk benne, hogy amint a helyzet megengedni, lesz nagyobb volumenű folytatása - nyilatkozta Midlinszki István, hozzátéve, hogy a rendezvényen különösen ügyeltek arra, hogy minden járványügyi előírást betartsanak.
A vörösmarti rendezvény a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége, a zágrábi Kisebbségi Tanács és a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően valósult meg. (hd)

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.