Pázmaneum Polgári Társulás
Széchenyi öröksége címmel rajzpályázat indul
Külhoni civil szervezetek - 2021. február 17., szerda 11:30

A Pázmaneum Társulás csatlakozva a Gróf Széchenyi Család Alapítvány által meghirdetett emlékévhez rajzpályázatot hirdet alapiskolás és középiskolás diákok részére „Széchenyi öröksége” címmel. A rajzpályázat védnöke Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa.

Ez év szeptember 21-én ünnepelhetjük a legnagyobb magyar születésének 230. évfordulóját. A Széchenyi-emlékévhez csatlakozott Társulásunk is, hiszen Széchenyi István élete és munkássága példaként szolgál mindannyiunknak.
A rajzpályázat témája: Széchenyi István öröksége, avagy mire lehetünk büszkék magyarként. Mit köszönhetünk Széchenyi Istvánnak? A gazdaság, a közlekedés, a lótenyésztés, sport … terén végrehajtott reformjai, alkotásai, illetve vele és családja történetével kapcsolatos események is megjeleníthetőek a rajzpályázatban.
Pályázni lehet bármely, szabadon választott technikával. A munkákat A/4-es vagy A/3-as méretben, passzpartu nélkül kérjük beadni. Az alkotások hátoldalán tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és technikáját. Ha iskolán keresztül pályáznak az iskola nevét, az osztályt és a felkészítő tanár nevét. Egy pályázó gyermek összesen egy pályaművel indulhat.
Korcsoportok: 6–10, 11–14, 15–18 évesek.
A beadott munkákat szakmai zsűri javasolja kiállításra és díjazza.
Az elkészített műveket legkésőbb 2021. június 4. kérjük eljuttatni címünkre:
Pázmaneum, Fő utca 47/22, 92901 Dunaszerdahely
A borítékra kérjük, írják rá: „Széchenyi öröksége” rajzpályázat.
Díjazás: A kiválasztott alkotásokat egy kiállítás keretén belül mutatjuk be 2021 októberében a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. A fent felsorolt korcsoportokból az első három alkotás könyv- és tárgyi jutalomban részesül. A különdíj győztese családi belépőt kap a nagycenki Széchenyi-kastélyba és a fertődi Esterházy-kastélyba. A díjazottak ezenfelül a Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándékában is részesülnek.
Eredményhirdetés: 2021. szeptember 21.
A nyerteseket e-mailben értesítjük, a nyertes pályázatokat megjelentetjük a Pázmaneum honlapján (www.pazmaneum.com) és Facebook oldalán (https://www.facebook.com/pazmaneumpt/), illetve kiállítás formájában megtekinthetőek majd a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.
További információ: info@pazmaneum.com

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.