Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Cseke Attila: a romániai magyar közösség és a két ország érdeke, hogy a határon átívelő kapcsolatok megerősödjenek, szorosabbak legyenek
MÁÉRT - 2021. február 18., csütörtök 16:12

Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel találkozott csütörtökön, Bukarestben. A két miniszter megegyezett: tartalommal kell megtölteni a meglévő együttműködési lehetőségeket, amelyek az elmúlt években elmaradtak.
Mint ismeretes, a két ország 2001-ben elindított egy területfejlesztési, város- és településrendezési együttműködést, amely azonban az elmúlt években nem hozott gyümölcsöt. A két miniszter ugyanakkor fontosnak tartja a forgalmi infrastruktúra összekötését is.
„Prioritással kezeljük az autópálya- és gyorsforgalmi úthálózat összekötését, illetve a vasútvonal fejlesztését” – hangsúlyozta a megbeszélésen Cseke Attila.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.