Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Az RMDSZ javaslatára a kisvárosok is támogatásban részesülhetnek
MÁÉRT - 2021. február 23., kedd 15:26

Az RMDSZ javaslatára a megyeszékhelyek mellett a vidék, valamint a kis- és közepes városok is részesülhetnek a kormány támogatásában, (PNRR – Planul Na?ional de Redresare ?i Rezilien?ă), amelyet a válság kezelésére ír ki, hívta fel a figyelmet Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter.
A megyeszékhely municípiumok mellett minden városnak és a vidéknek is meg kell adni a lehetőséget a fejlődéshez, a területfejlesztéshez és a jólét megteremtéséhez – mondta el Cseke Attila. A fejlesztési szaktárcavezető hozzátette: „Románia egyik legnagyobb kihívása az infrastruktúra fejlesztése. A szülőföldön való boldogulás, a gazdasági fejlődés, illetve a régiók, megyék közötti és megyéken belüli fejlettségi szintkülönbség csökkentése érdekében kulcsfontosságú a munkahelyteremtés a megyeszékhelyeken és a kisebb településeken is. Ezért a minisztérium azt javasolta, részesítsük előnyben azokat a pályázókat is, akik a fent említett településeken munkahelyeket teremtenek.”

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.