Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Várdaróc FC: a cél a feljebb jutás a megyei első osztályba és a fiatalok sport felé való irányítása
MÁÉRT - 2021. március 5., péntek 13:34

A Várdaróc futballklub másfél éve tanyázik a baranyai másodosztály élén, ahonnét szeretnének feljebb jutni. Ennek érdekében ismét kiváló játékosokat igazoltak, ezenkívül fejlesztik az utánpótlást is; most már kadétcsapattal is rendelkeznek, így összesen négy korosztályban rúgják a bőrt a Várdaróc FC-ben.
Egy hónapja készül a bajnokság következő félszezonjára Várdaróc első csapata, amely ismét neves játékosokkal bővült. Marko Dinjar után, akiről már írtunk korábban, és aki most segédedzőként áll a csapat rendelkezésére, most újabb három igazolás történt, erről Kiss Dárió, a klub sportigazgatója számolt be lapunknak. 
- Andrej Čaušić közel tízéves NB I-es és NB II-es múlttal rendelkezik, Pécsett, Szegeden és a felvidéki Dunaszerdahelyen is játszott, legutóbb a Vihor Jelisavacban. A harminckét éves középvédő Dinjar közreműködésével érkezett hozzánk, hogy mostantól a daróci zöld-fehér mezben lépjen pályára. Borna Žitnjak az eszéki futballklubban kezdte karrierjét, védett a Šibenik csapatában, illetve több első és második ligás horvát csapatban is, a HNK Radnički Meceből igazolt át. A harmadik erősítés szintén a Jelisavac játékosa volt egykor, Žan Drahotuski a középpályát fogja erősíteni nálunk – nyilatkozta lapunknak Dárió.
Egyéb változások is történtek a csapat összetételében – folytatja –, két fiatal játékosuknak adtak esélyt, hogy bizonyítsanak az első csapatban, illetve az eszéki Grafičarból is érkezett egy ifjú tehetség, akik a jövőben még sokat tehetnek a csapat sikeréért.
- Azokat a pozíciókat erősítettük, ahol hiány volt. Néhány játékos távozott a csapatból, akiknek a klub nevében köszönetet mondanék munkájukért. Rossz hír, hogy két csatárunk lesérült, akikre a félszezon első felében biztosan nem számíthatunk – mondta a sportigazgató. Reméli, minél hamarabb felépülnek és a csapat rendelkezésére állnak.
 
Kadétcsapat is indul
További mérföldkő a Várdaróc FC-ben, hogy kadétcsapatot is indít, ami az előkezdők és juniorok utáni korosztályt tömöríti magába, a felnőtt csapat „előfutárai” ők.
- Ez a gyakorlatban azt is jelenti, hogy ezentúl még több fiatal focizik nálunk, kb. 15-20 játékossal bővült a klub, akik idővel utánpótlásként szolgálnak majd – állítja Dárió.
Az előkezdők, a juniorcsapat, valamint a kadétok márciusban kezdik az edzéseket. Ezen a téren a koronajárvány a teljes klub életében sok nehézséget okozott, hiszen a horvát járványügyi szabályozások nem tették lehetővé az öltöző használatát, illetve a benti edzéseket. A csapat igyekezett a lehető legjobban alkalmazkodni a helyzethez. Bíznak benne, hogy márciustól újra normális keretek között edzhetnek.
 
További fejlesztéseket tervez a klub
Ami a fejlesztéseket illeti, eddig is rendkívül nagy munkát végeztek a klubban, főként magyarországi támogatással. Reflektorok telepítésével lehetővé tették az esti edzéseket, kispadokat, hálókat, segédkapukat kapott a daróci pálya. Rendbe tették a gyepet, felújították az öltözőt és egy társalgó helyiséget is kialakítottak.
Idei tervük, hogy tovább szépítik a pálya körüli zöldterületet, illetve további eszközöket szereznének be, melyek a pályafenntartást, valamint az edzéseket segítik.
Az eddigi információk szerint március 7-én rajtol a felnőtt csapat, hazai pályán játszanak a bolmányi Jovan Lazić FC ellen.
- Célunk följebb jutni a megyei első ligába, amit ilyen felállással, azt hiszem, nem lehetetlen elérni – állítja a sportigazgató. Első feladatuk, hogy megőrizzék előkelő helyüket ebben a félszezonban, majd amennyiben a horvát labdarúgó-szövetség meghirdeti a kvalifikációt a feljebb jutásra, döntő csatát vívjanak a szlavóniai bajnokkal.  (ti)

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.