Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Üléseztek az újbezdáni tűzoltók
MÁÉRT - 2021. március 5., péntek 13:34

Megtartotta tisztújító közgyűlését az újbezdáni tűzoltó-egyesület; továbbra is Kovács Róbert vezeti a szervezetet, amely tavaly ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját.
Az ülés a járványügyi feltételeknek megfelelően zajlott, huszonöt résztvevővel, az összesen 43 fős tagságból a szavazati joggal rendelkezők voltak jelen. Tisztújításra is sor került; Kovács Róbert maradt az egyesület élén, aki lapunknak nyilatkozott a szervezet tevékenységéről.  
- Tűzesetünk nem volt a múlt évben, technikai jellegű beavatkozásokra került sor, illetve az aratás idején tizenegy napon át tűzoltó-felügyeleti szolgálatot tartottunk fent. Egyesületünk tavaly ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját, amelyet még a járványhelyzet előtt sikeresen megültünk, múlt évben az emberbált is megszervezhettük még – nyilatkozta lapunknak Kovács Ferenc.
Az elmúlt évben nagy hangsúlyt fektettek az utánpótlás-nevelésre, a 6-12 éves gyerekeket ismertették meg a tűzoltás alapjaival. A magyarországi Nagytótfaluba látogattak a legfiatalabbakkal, akik tűzoltógyakorlatokat mutattak be. (ti)

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.