Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
A közösségi közlekedés javítása a cél
MÁÉRT - 2021. március 12., péntek 13:55

A Bellyei járás egyik égető problémája, hogy a járás és Eszék között nem megfelelő a buszösszeköttetés. Erre a legjobb megoldás lenne, ha az Eszéki Közlekedési Vállalat (GPP) buszai ismét közlekednének Bellye irányába. A Hozzuk lendületbe a Bellyei járást (Pokrenimo općinu Bilje) szloggenel fémjelzett független képviselői jelöltlista választási programjában ez a probléma prioritást élvez.
 
 
A Bellyei járás lakosainak túlnyomó része Eszék irányába gravitál, ennek ellenére a szükségesnél gyérebb a buszforgalom a két település között. A jelenlegi járási vezetés nyolc éve ígéri ennek megoldását, de úgy tűnik, eredménytelenül. Ezt a problémát kívánja orvosolni Munk Erik elöljárójelölt és csapata. A megoldás kézenfekvő, hiszen annak idején a GPP buszai Bellyéig jártak, ezzel biztosítva a polgárok közlekedését az említett reláción, ezért ezt az egykor jól bevált gyakorlatot szeretnék visszaállítani.
- Bellye és Eszék között jelenleg a szükségesnél jóval ritkábban járnak a buszok, ami megnehezíti az ingázók mindennapjait. Csapatommal jól ismerjük ezt a problémát, amit minél előbb orvosolni is szeretnénk. Az ügy megoldásának érdekében már több egyeztetést is lebonyolítottunk. Annak érdekében, hogy a szóban forgó vonalak kihasználtsága minél nagyobb legyen, Matija Balog kollégámmal egyeztettünk a Dárdai járás vezetésével, hogy a járatok Dárdáig közlekedjenek. Anto Vukoje elöljáró nagyon örült a kezdeményezésnek, és biztosított minket a támogatásáról - mondta Munk Erik elöljárójelölt, aki hozzátette, fontosnak tartja, hogy az efféle ügyekben a szomszédos járások közösen lépjenek fel, hiszen azonos az érdekük. Valamint elmondta azt is, hogy megoldást találnak arra is, hogy a járás többi települését napi 3-4 járattal összekössék Bellyével.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.