Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Tisztújító közgyűlés a pedagógusszervezetnél
MÁÉRT - 2022. január 14., péntek 12:04

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) nemrég tartotta tisztújító közgyűlését Kopácson. A tanácskozáson az elmúlt időszakot értékelték, valamint a megvalósult és folyamatban lévő beruházásokról számoltak be.
 
Csapó Nándor, a HMPF elnöke köszöntötte a közgyűlés tagjait, elsőként gratulált Ruzsicska Ilonka elnökségi tagnak, aki Magyarság Háza-díjban részesült, majd egy perc néma csenddel emlékeztek szervezetük nemrég elhunyt tagjára, Keresztes Irmára.
A szakmai szervezet elnöke a mögöttünk levő időszakot értékelve elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben több programjuk is elmaradt, illetve programjaik egy részét csak az online térben tudták megtartani, a beruházások viszont folytatódtak, így ismertette a kopácsi tangazdaság és ifjúsági központ további fejlesztéseit, valamint a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program Horvátországban megvalósult programjait.
Köszönetet mondott a támogatóknak, elmondta, hogy tevékenységüket anyaországi finanszírozásból valósítják meg, a Bethlen Gábor Alapkezelő, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának a segítségével. Az anyaországi pályázati források felhasználásával segítik minden évben különböző eszközökkel az anyanyelvi oktatás megmaradását, népszerűsítését és a magyar oktatási intézményeket is. Ezek érdekében számos továbbképzést és programot szerveztek. Szólt arról is, hogy továbbra is sikeres a magyar iskolaválasztás ösztönzését szolgáló, több éve tartó beiskolázási programjuk.
Pálinkás Krisztián, a HMPF irodavezetője a megvalósult támogatási programokat részletezte.
A beszámolók után sor került a tisztújításra, ahol a közgyűlés tagjai minden eddigi vezetőt, az elnököt (Csapó Nándor), az alelnököt (Kovačević Anna) újból megerősítettek tisztségében, ez a vezetőség többi tagjára is vonatkozik.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.