Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Szélesre tárták a vukovári Magyarok Otthona kapuját
MÁÉRT - 2022. június 13., hétfő 21:06

A Vukovári Magyarok Egyesülete örömmel enged betekintést hagyományápoló tevékenységébe, ezért többször tartanak nyílt napokat. A múlt héten ismét kitárta kapuját a Vukovári Magyarok Otthona.
 
A tevékenységük bemutatásának a céljával tartották meg az első nyílt napot a vukovári magyarok, aztán ez az elmúlt években rendszeressé vált. A múlt héten ismét vendégeket fogadtak, a munkájuk mellett a magyar hagyományokról, szokásokról is hallhattak a látogatók. A vukovári Magyar Otthon „magyar szobájában” pedig egy kis ízelítőt kaptak abból, hogy hogyan, milyen körülmények között éltek, hogyan öltözködtek magyar elődeink. A látogatók megtekinthették a vukovári magyar asszonyok páratlanul szép kézimunka-, és az egyre gyarapodó gyöngyből készült nyaklánc-gyűjteményét.
Jakumetović Rozália, a Vukovári Magyarok Egyesületének elnöke elmondta, minden látogatót örömmel és büszkén kalauzolnak gazdagon berendezett épületükben. A nyílt napon többek között a Kórógy Hagyományőrző Egyesület és a Vinkovcei Magyar Kultúregyesület kézműves szakkörének tagjai, az ójankováci magyar vendégek, valamint Ivana Mujkić Vukovár város polgármesteri hivatalának vezetője is részt vett.
A vukovári magyarok munkásságát ma már városszerte ismerik és elismerik. Általuk a településen lakók képet kapnak a magyar dallamokról, táncokról és gasztronómiáról. A magyar kultúra és hagyományok lelkes ápolói azt mondják, hogy amíg élnek magyarok Vukováron, addig az egyesület is működni fog.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.