Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Szimpózium drávaszögi és szlavóniai egyesületeink vezetőinek részvételével
MÁÉRT - 2022. június 24., péntek 13:12

A HMDK pélmonostori egyesülete szervezésében drávaszögi és szlavóniai magyar civil szervezetek találkozójára került sor múlt hét szerdán, melynek fő témája a rendezvényszervezés és az önkormányzatokkal való együttműködés volt.
Szervezeteink megfelelő működése érdekében elengedhetetlen a folyamatos egyeztetés, az egymás közti koordináció. Ezzel a céllal rendezett immár harmadik éve szimpóziumot a HMDK pélmonostori alapszervezete.
A tájékoztató jellegű ülésre a HMDK drávaszögi és a szlavóniai magyar civil szervezetinek vezetőit várták.
- Számos egyesületünk van, főleg Szlavóniában, melyeknek a vezetői nincsenek benne a HMDK országos szervezetének elnökségében, így ezekhez az egyesületekhez nehezebben jutnak el az információk. Szimpóziumunkkal ezt a hiányosságot szeretnénk pótolni, a horvátországi magyarságot érintő, elsősorban politikai és gazdasági aktualitásokról a lehető legszélesebb körben szándékozunk beszámolni – nyilatkozta lapunknak Kovács Ferenc, a pélmonostori HMDK-alapszervezet elnöke, az összejövetel házigazdája.
A találkozó kiváló alkalom volt erre, illetve arra, hogy az önkormányzatokkal való együttműködés módozatairól és az esetlegesen felmerülő problémák megoldásáról is szó essen.
Miután köszöntötte a résztvevőket, Jankovics Róbert, a HMDK elnöke tartott a témába vágó előadást, valamint a legutóbbi szimpózium óta eltelt időszakról számolt be.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.