Erdélyi Magyar Szövetség
Ismét volt szüreti bál a Hegyközben
MÁÉRT - 2022. szeptember 1., csütörtök 12:56

Két évnyi kényszerű kihagyás után ismét szüreti bál volt augusztus 27-én a Bihar megyei Hegyközcsatárhoz tartozó Siterben. Lakatos Éva, az Erdélyi Magyar Néppárt önkormányzati képviselője kezdeményezésére a helyi közösség apraja-nagyja kivette részét az örömteli munkából.
A déli órákban a szüreti mulatságnak a későbbiekben helyszínt biztosító siteri kultúrotthontól elindulva nyolc népviseletbe öltözött fiatal és gyermek táncospár hívogatta a bálba a község lakosait, lovasszekereken bejárva a község falvait, Csatárt, Siter és Tótteleket. Több utcában is megállva adtak ízelítőt az általuk betanult táncokból.
A mindenütt nagy sikert arató táncos hívogatót követően este zsúfolásig megtelt a siteri kultúrotthon épülete. A további program során a kisebbek táncos színdarabot adtak elő, amit az idősebb táncos párok éjféli tánca követett. Az igazi szüreti báli hangulatot a Sláger Boys zenekar és a gazdag büfé biztosította. A mulatság hajnalig tartott.
A szervezésben kifejtett munkáért köszönet illeti a siteri lakosokat, a gyermekeket felkészítő szülőket és pedagógusokat, valamint a megfelelő helyszín biztosításáért Hegyközcsatár önkormányzatát. A szervezők egyúttal mindenkit szeretettel hívnak és várnak a szeptember tizedikén, szombaton a községközpontban, Hegyközcsatárban is megrendezésre kerülő szüreti bálra – közölte Debrenti Katalin kultúrreferens.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.