Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Beiskolázási csomag a magyar iskolát választóknak
MÁÉRT - 2022. szeptember 8., csütörtök 15:38

Idén is kiosztotta beiskolázási csomagját a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF), amelyben a kisdiákok megtalálhattak minden olyan eszközt, ami a zökkenőmentes iskolakezdéshez szükséges. A magyar kormány minden támogatást megad ahhoz, hogy mindenki megőrizhesse magyarságát - hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, miután múlt pénteken ünnepélyesen átadta a magyar nyelvű oktatásban részt vevő tanulók beiskolázási csomagjait.
 
Az anyanyelven való tanulás fontosságát, identitásmegőrző jellegét hangsúlyozta a beiskolázási csomagok átadására érkezett gyerekeket és szülőket köszöntő beszédében Csapó Nándor, a pedagógusfórum elnöke. Beszélt a szakmai szervezet több éve tartó, A horvátországi magyar oktatásért elnevezésű programjának a jelentőségéről, arról, hogy a HMPF különböző programokon keresztül támogatja a magyar oktatást, a magyar intézményeket. Köszönetet mondott a szülőknek a magyariskola-választásért, és köszönetét fejezte ki a program támogatóinak is, többek között a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapnak.
Potápi: a magyar kormány minden támogatást megad ahhoz, hogy mindenki megőrizhesse magyarságát
- A magyar kormány támogatja a horvátországi magyar oktatási és kulturális szervezeteket annak érdekében, hogy ezen a területen is mindenki meg tudja őrizni magyar voltát, és gyerekeit is magyar módon tudja nevelni - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszédében.
A diákokhoz szólva kiemelte: a sok tanulás mellett remélhetőleg lesz lehetőségük arra is, hogy jó közösségeket hozzanak létre, és jól érezzék magukat. Mint mondta, a magyar kormány szeretne segíteni abban, hogy mindenki meg tudja őrizni magyarságát, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy minél többen járjanak magyar óvodába, majd magyar általános és középiskolába. Ezt követően pedig az egyetemi évek alatt is támogatást nyújtanak a magyar fiataloknak. Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy a kisdiákok sikerrel veszik az első akadályokat az óvoda után, és sikeres lesz az első tanévük is.
A diákokat és szüleiket köszöntötte Jankovics Róbert HMDK-elnök is, aki szintén köszönetet mondott a szülőknek, és kifejtette, hogy a HMDK az elmúlt években is igyekezett segíteni, és a jövőben is minden lehetséges támogatást megad a magyar intézményeknek és az ott tanuló diákoknak.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.