A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
A kommunizmus áldozataira emlékezünk Dunaszerdahelyen
Külhoni civil szervezetek - 2015. február 18., szerda 13:45

A Pázmaneum Társulás hagyományos történelemórát szervez a középiskolások részére „A kommunizmus áldozatainak emléknapja” kapcsán Dunaszerdahelyen.  A történelemórát Vajda Barnabás történész, a komáromi Selye János Egyetem adjunktusa tartja.

Az óra témája a kommunista hatalom titkolt és nyílt megfélemlítő módszerei Csehszlovákiában és Magyarországon. Helyszín: Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ moziterme. Időpont: 2015. február 24., 10:00 ó.

A jelenlevőket köszönti Karaffa Attila, a Pázmaneum ügyvezető elnöke, Dunaszerdahely város Kulturális és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának elnöke.

Az előadás nyitott a nagyközönség számára is. A történelemóra végén gyertyagyújtásra kerül sor a Városi Hivatal mellett található „A diktatúrák áldozatainak emlékművénél”.

Dunaszerdahelyen az emléknapot a Pázmaneum Társulás honosította meg. Az első megemlékezésen Wittner Mária, 1956-os halálraítélt, országgyűlési képviselő emlékezett közösen a polgárokkal.

1 csatolt kép
logó
Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA