A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
A Pázmaneum rendezvényei június 4-én
Külhoni civil szervezetek - 2016. május 30., hétfő 23:40

A Pázmaneum Társulás 2016. június 4-én a Trianoni békediktátum 96. évfordulóján Dunaszerdahelyen és Nagycenken is rendezvényeket tart majd a nemzeti összetartozás jegyében.
A Nagycenki Római Katolikus Plébánia és a Pázmaneum Társulás szervezésében június 4-én, szombaton, a Nemzeti Összetartozás Napján Nagycenken kerül sor a Ministráns – Hittanos Sportnapra. A Ministráns – Hittanos Sportnap programja 9:30 órakor kezdődik szentmisével. 10.00 órakor az ünnepélyes megnyitó után kerül sor a versenyekre, mérkőzésekre. 15.00 órakor  várhat az eredményhirdetés.
A Pázmaneum Társulás szervezésében hagyományos megemlékezésre, gyertyagyújtásra kerül sor Trianon gyásznapján a Trianon emlékfánál Dunaszerdahelyen 20:00 órától. Az esten fellép Kollár Katalin. A szervezők kérik, hogy mécsest hozzanak magukkal a résztvevők. A Nemzeti Összetartozás Napjára Dunaszerdahely város emléknapja is.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA