A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
Széchenyi Istvánra emlékezik a Pázmaneum Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2016. június 14., kedd 06:16

A Pázmaneum Társulás a Széchenyi-emlékévben Dunaszerdahelyen is tart megemlékezést a Kortárs Magyar Galériával karöltve június 24-én, az Éjszaka a Vermes-villában c. rendezvény keretében.

A Pázmaneum Társulás őszinte tisztelettel adózik gróf Széchenyi István emléke előtt, aki az egész összmagyarság példaképe és az egyik legnagyobb hazafi előtt. Élete és munkássága arra ösztönöz bennünket, hogy felvidéki magyarként hűen ragaszkodjunk magyarságunkhoz, kultúránkhoz és hitünk megtartásához. Fontosnak tartjuk, hogy a gazdasági fellendülés mellett a jövő fiatalsága anyanyelvén tanulhasson és tudományos ismereteit kamatoztathassa. A keresztény Európa jövője nagy mértékben függ nemzeti identitásunk megőrzésétől, amelyben nagy szerepet vállalt Széchenyi István. Az Ő példája mérvadó a jelenben is.
A Pázmaneum Társulás a Széchenyi-emlékévben is ápolni kívánja Széchenyi István hagyatékát, ezért bekapcsolódik, illetve saját maga is szervez rendezvényeket.

Az Éjszaka a Vermes-villában rendezvény programja:
18:00 – Dr. Cserháti László Gábor, a Széchenyi Társaság alelnökének, a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottság tagjának „Széchenyi üzenete a mának” c. előadása. Köszöntőt mond Karaffa Attila a Pázmaneum ügyvezető elnöke, Dunaszerdahely város Kulturális és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának elnöke

19:30 – Maja és Fecó koncertje
20:30 – Brogyányi Mihály: „Pozsony magyar emlékei” c. előadása
22:00 – Pataky Ádám handpan koncertje
A rendezvényen megvásárolható lesz a Széchenyi emlékkilenced – Kilenc napon át Széchenyi István gondolataival – Ima a magyar hazáért c. imafüzet.

1 csatolt kép
Széchenyi
Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA