A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Molnár Zsolt: ingyenes cégalapítást és vállalati adókedvezményeket a fiataloknak
MÁÉRT - 2016. november 3., csütörtök 12:01

Erdélynek és a Bánságnak akkor van jövője, ha az itt élő magyar fiatalok látnak benne perspektívát. Olyan országot kell teremtenünk, ahonnan a fiatalok nem elvándorolnak, hanem ahova visszatérnek. Ahol szívesen alapítanak családot. Ahol könnyen találnak munkát tanulmányaik befejezése után. Ahol a bürokrácia nem gátolja a cégalapítást – véli Molnár Zsolt. 
A Temes megyei képviselőjelölt november 2-án úgy nyilatkozott: nem azt kell számon kérni a fiatalokon, hogy miért mennek el külföldre dolgozni. A cél az, hogy a külföldi munka után szerzett tapasztalataikat itthon gyarapítsák a későbbiekben, ez pedig csak akkor valósulhat meg, ha erre lehetőséget teremtenek nekik. A román állam megnehezíti az induló vállalkozások dolgát, pedig a sikeres vállalkozások megélhetést biztosítanak és munkahelyeket teremtenek.
„A fiatalokat bátorítani kell, segíteni kell őket abban, hogy vállalkozzanak. Ezért az RMDSZ azt kezdeményezi, hogy a kezdő fiatal vállalkozók három évig csak jövedelemadót fizessenek, emellett támogatjuk, hogy egy nap alatt lehessen ingyenesen céget alapítani” – hangsúlyozta, majd arra emlékeztetett, hogy a Szövetség által kezdeményezett törvénynek köszönhetően ma már a frissen végzettek hat hónapos szakirányú szakmai gyakorlatnak minősülő periódust tölthetnek el első munkahelyükön, munkáltatójuk pedig ezért állami támogatást kap cserébe.
„Emellett egyértelmű sikerként könyvelhetjük el az önkéntességi törvény elfogadását, amelynek előkészítésében nagy szerepe volt a Magyar Ifjúsági Értekezletnek és az RMDSZ parlamenti csoportjának. A törvény kimondja: szakmai tapasztalatként ismerik el a szakirányon belüli önkéntességet. Ez több lehetőséget biztosít a fiataloknak az állásinterjúkon való részvételkor, valamint pályázataik elbírálásánál” – sorolta mandátumának sikereit a parlamenti képviselő.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA