A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MIÉRT a Szórványban - fókusz december 11. - Nyilatkozat
MÁÉRT - 2016. november 21., hétfő 12:38

A Hunyad Megyei Ifjúsági Tanács (HUMMIT) és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) a november 18-20. közötti Szórványkonferencián az alábbi nyilatkozatot fogadta el.
 
A szórvány megyék ifjúsága felelős utánpótlásként az idei parlamenti választásokra a legnagyobb komolysággal tekint, érzi a szavazás tétjének súlyát. Kiemelten fontosnak tartja a fiatalokban tudatosítani, hogy a közélet róluk is szól, és arra buzdítani őket, hogy részvételükkel az erős magyar érdekképviselet megteremtését és megtartását támogassák.
 
Felelősségteljes ifjúsági szervezetekként tudjuk, hogy az erős parlamenti képviselet a szórványban élő magyar fiatalok megmaradása és boldogulása érdekében elengedhetetlen.  
 
A fiatalok szülőföldön való boldogulásának elősegítése érdekében szükség van az erős magyar képviseletre és szükség van arra, hogy a fiatalok ott legyenek mindenhol, ahol őket érintő döntések születnek, a döntéshozatal legfelsőbb szintjén is. Szükség van a fiatalok parlamenti jelenlétére is, hiszen a fiatalokat a fiatalok tudják érdemben képviselni.
 
A MIÉRT számára a szórványban élő fiatalok kiemelten fontosak, hiszen nélkülük, a közös együttműködés nélkül nem tudhatnánk ennyi közös sikert a hátunk mögött. Szórvány nélkül nincs összmagyarság.  Az erdélyi magyar fiatalok csakis egymásra támaszkodva, közös erővel tudnak eredményeket elérni, közös erővel tudják céljaikat megvalósítani.
 
Ezért a MIÉRT szórvány megyékben tevékenykedő ifjúsági szervezetei felelősségüknek tekintik mobilizálni a fiatalokat a december 11-i választásokra, hogy a szavazást követően erős magyar képviseletünk legyen a parlamentben.
 
Vajdahunyad,
2016.11.19.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA