A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Magyar Polgári Párt
Csíksomlyó - összmagyar kiállásra van szükség!
MÁÉRT - 2016. december 2., péntek 07:28

A nemzet lelkébe tapostak azáltal, hogy elutasították a magyar kereszténység legjelentősebb eseményét a Csíksomlyói Búcsút!
Mára az összmagyarság közös imahelyének is számító pünkösdi búcsú a nemzeti összetartozás jelképe. Érthetetlen és felháborító az UNESCO ülésén résztvevő román kulturális minisztérium képviselőinek magatartása, hogy minden indoklás nélkül nem álltak ki az egyedüli magyar vonatkozású előterjesztés mellett. Ugyanakkor újabb bizonyítéka annak, hogy a magyarokon kívül senki nem fog magyar érdekeket képviselni Bukarestben. A kulturális minisztérium hatáskörébe tartozó Országos Szellemi Örökség Bizottság mielőbb el kell indítsa az előterjesztésre vonatkozó procedúrát. Ehhez összmagyar kiállásra van szükség! 
2016. december 1.MPP Sajtóiroda

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA