A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Korodi Attila: december 11-én a választók összefogására is szükség van
MÁÉRT - 2016. december 2., péntek 11:24

„December 11-én a választás világos: olyan embereket küldünk a parlamentbe, akik a mi ügyeinkért harcolnak, és Erdélyt képviselik, vagy hagyjuk, hogy mások döntsenek sorsunkról, akiknek csak Bukarest a fontos” – hangsúlyozta Korodi Attila, az RMDSZ Hargita megyei képviselőjelöltje ma, december 2-án. Az elmúlt mandátumban, parlamenti képviselőként személyesen is tanúja lehetett a magyarellenes törvénykezdeményezések burjánzásának. A képviselőjelölt kijelentette: ha az RMDSZ nem lenne ott a parlamentben, nem lenne, aki megakadályozza ezeket a szélsőséges, magyar közösség ellen irányuló lépéseket.
„Már nemcsak az a kérdés, hogy bővíthetjük-e megszerzett jogainkat, hanem az is, hogy visszaveszik-e azokat tőlünk” – mutatott rá Korodi Attila, reflektálva az elmúlt évben tapasztalt, magyar közszereplők, majd magyar intézmények ellen irányuló mozzanatokra. Hozzátette: „meg kell mutatnunk Bukarestnek, hogy Erdélyben a magyarok erős közössége él és hallatja szavát, ehhez viszont minél több magyar embernek az urnákhoz kell járulnia december 11-én, és a megfelelő négyzetbe kell tenniük a pecsétet. A magyar közösség tagjainak, legyen az fiatal vagy idős, rá kell ébredniük, hogy a szavazatuk igenis számít. Az ő kezükben van Erdély, Székelyföld és az itt élő magyarok következő négy éve.”
Korodi Attila elmondta: „képviselőink és szenátoraink jól végzik munkájukat a parlamentben, keményen dolgoznak a magyar közösséget és az egész társadalmat érintő problémák megoldásáért, és ezt a román politikusok is elismerik. December 11-én meg kell mutatnunk az erőnket, minden magyar embernek a magyar összefogásra kell adnia a voksát annak érdekében, hogy az RMDSZ megújult csapata erős frakciót alakíthasson a parlamentben, és folytathassa a kitartó munkát, legyen szó oktatásról, egészségügyről, vidékfejlesztésről, szociális kérdésekről, vagy bármely más területről.” Hozzáfűzte: a Szövetség képzett szakembereket nevezett ki a bukaresti munkára, ahhoz viszont, hogy ők a magyar közösségért dolgozhassanak, szükség van a választók összefogására is.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA