A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Magyar Polgári Párt
Biró Zsolt: Erdályre, a magyar jövőre, gyerekeink, unokáink jövőjére szavaztam!
MÁÉRT - 2016. december 11., vasárnap 17:39

Biró Zsolt képviselőjelölt, a Magyar Polgári Párt elnöke, délben szavazott Marossárpatakon.
A voksolást követően Biró Zsolt kijelentette: „Józan ész, magyar szolidaritás és felelősség az erdélyi magyar választók iránt – ezeket tartottam szem előtt a voksom leadásakor. Azt akarom, hogy mi, erdélyi magyarok otthon érezzük magunkat szülőföldünkön, ehhez pedig meg kell teremtenünk a biztonságot. Arra a listára szavaztam, amelynek jelöltjei az anyagi biztonságunk megteremtése mellett a nemzeti ügy iránt is elkötelezettek, és harcolni fognak érte a következő években. A jövőre szavaztam, 3 gyermekem jövőjére szavaztam. Számukra és unokáim számára is magyar jövőt képzelünk el Erdélyben. Arra kérek mindenkit éljen szavazati jogával, hiszen négyévenként megadatik, hogy saját sorsunk alakításába beleszóljunk, ne hagyhatjuk, hogy a mi sorsunkról mások döntsenek. Az összefogás listáját mindenki magáénak érezheti”
Az MPP elnöke este az RMDSZ központi eredményvárójában várja urnazáráskor az első eredményeket.
 
 
Marosvásárhely, 2016. december 11.
 
 
MPP sajtóiroda

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA