A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Parlamenti képviselőnk Davor Ivo Stier miniszterelnök-helyettessel tárgyalt
MÁÉRT - 2017. március 16., csütörtök 12:06

Múlt pénteken hivatalában fogadta Jankovics Róbert parlamenti képviselőnket Davor Ivo Stier horvát kormányfőhelyettes és külügyminiszter. A bő egyórás megbeszélésen többek között a horvátországi magyarságot érintő problémákról tárgyaltak.
 
Jankovics Róbert parlamenti képviselő a találkozót követően elmondta, hogy Stier miniszterelnök-helyettessel a választások utáni kormányalakítási tárgyalások során sikerült  jó kapcsolatot kialakítani. - Miniszter úr rendkívül jól ismeri a horvátországi nemzeti kisebbségek helyzetét, problémáit, így alapos és részletekbe menő beszélgetést folytathattunk. Itt ismételten arra hívtam föl a figyelmet, hogy közösségünknek haladéktalanul anyagi forrásokat kellene biztosítani. Erre határozott ígéretet kaptam. Megbeszéltük azt is, hogy e téren a kormányközi magyar-horvát kisebbségi vegyes bizottság nemrég lezajlott ülésén megfogalmazott ajánlások lesznek a kiindulási pontok. Biztos vagyok benne, hogy közösségünk részére gyorsan látható eredmények születnek majd. Ez a beszélgetés is azt bizonyítja, hogy komolyan gondolja a nemzeti kisebbségek problémáinak a megoldását a Plenković-kormány -  nyilatkozta lapunknak Jankovics Róbert.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA