A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Magyar Polgári Párt
Az erdélyi magyarok teljes jogegyenlőségét csak a Gyulafehérvári Nyilatkozatban ígértek teljesítése garantálhatja
MÁÉRT - 2017. április 2., vasárnap 10:49

K Ö Z L E M É N Y
 
 
Az erdélyi magyarok teljes jogegyenlőségét csak a Gyulafehérvári Nyilatkozatban ígértek teljesítése garantálhatja.
Székelyudvarhelyen ülésezett a Kovászna, Hargita, Maros Megyei Románok Civil Fóruma, ez alkalomból a Magyar Polgári Párt ismételten fontosnak tartotta a Gyulafehérvári Nyilatkozatban foglaltakra hivatkozva emlékeztetni a román közösség képviselőit, hogy a közel száz évvel ezelőtt, a magyarok számára megígért teljes jogegyenlőség a mai napig nem teljesült. Szakál Csaba, az MPP Hargita megyei szervezetének alelnöke a fórum résztvevőinek átnyújtott egy levelet, amelyben arra emlékeztetünk, hogy a párbeszéd alapját az 1918. december 1-én, a Gyulafehérvári Nyilatkozatban ígértek teljesítése kell képezze.
 
 
 
Székelyudvarhely, 2017. április 1.
 
MPP Sajtóiroda

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA