A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Magyar Polgári Párt
Biró Zsolt az RMDSZ kongresszusán: sorsközösségünk összeköt
MÁÉRT - 2017. május 14., vasárnap 13:44

Zilahon tartotta 13-ik kongresszusát az RMDSZ. A rendezvényen részt vett, és köszöntőt mondott Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke is.

Beszédében az MPP elnöke kiemelte: az együttműködés által két évvel ezelőtt új fejezet nyílt az erdélyi magyar politikában, az új felelősség korszaka. Az új felelősség politikájának két tartópillére a nemzeti sorsközösségünk és a demokratikus elkötelezettségünk – mondta Biró Zsolt, aki úgy fogalmazott: az MPP a politikai versenyben és a politikai együttműködésben is kiszámítható partner volt és marad. Pártja a bukaresti parlamenti jelenlét révén hozzájárul a romániai magyar politikai érdekképviselet hatékonyságának erősítéséhez, továbbá a román-magyar államközi és kormányközi kapcsolatok javításához. Arra kell törekedni, hogy több mint negyedszázad után végre Romániában is lezárhassuk a posztkommunizmus korszakát, hogy az 1990 előtti rendőrállamból és a jelenlegi ügyészállamból végre jogállammá váljon Románia sorolta a célokat az MPP elnöke, hozzátéve, hogy az 1918. december 1-ei gyulafehérvári nyilatkozatban a románság által ígért „teljes nemzeti szabadság” Székelyföldön a területi autonómiában, Erdély más területein a kulturális autonómia keretei között valósítható meg. „Ezen az úton az RMDSZ számíthat ránk!” – zárta beszédét Biró Zsolt

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA