A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Szent Ferenc Alapítvány
2019 - a Mennyei Atya Éve!
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2019. január 4., péntek 11:06

Átnézve 2018 eseményeit, felemelve népem nagy fazekáról a fedelet, úgy látom, hogy mindenből van bőségesen! Ma nem pénzből, ruhából, házból, autóból, továbbtanulási lehetőségből vagy akár szabadságból van kevés, hanem élő hitből, mindent beragyogó reményből, életünket megújító szeretetből! Igen, egyszóval - én úgy látom - ma Istenből van kevés! 2019-re éppen ezért én a magam és a népem számára nem ajándékot, hanem az ajándékot osztó Ajándékozót kérem, nem bölcs tanítást keresek, hanem a Mestert, magát a Tanítót szeretném megismerni, megismertetni veletek! Talán nem tévedek, ha azt mondom, hogy nem gazdagságra vágyunk, hanem az egyetlen igaz értéket, az Istent szeretnénk átölelni, mert nélküle semminek semmi értelme nincs!

A 2019-es esztendőben a Mennyei Atyát szeretném jobban megismerni, megismertetni veletek, ezért mondtam, hogy ez az év az Isten éve legyen! Magához az Istenhez szeretnék minden gyarlóságom ellenére közelebb kerülni. Tudom, hogy nem vagyok méltó, hogy a hajlékomba jöjjön, de ennek ellenére azt is tudom, hogy Teremtőm maga kérte, hogy lángoló szeretettel imádjam őt! Az első és legfontosabb parancsa a tíz közül: „Uradat, Istenedet imádd!” Azért vagyunk a Földön - a gyermekeinknek tanított Katekizmus szerint -, hogy Istent megismerjük, megszeressük, és őt imádva az ő szeretetközösségébe, a Mennyországba jussunk!
Jézus arra biztat, hogy legyünk tökéletesek, amint a Mennyei Atyánk is tökéletes! A napokban olvasgatva a Szentírást, Isten csodálatos szép vonásaira csodálkoztam rá! 2019 minden egyes hetében szeretnék egy - egy szép isteni vonást átelmélkedni azokkal, akik velem tartanak e csodálatos utazásban! E zarándokúton van hely bőségesen! Létrehoztunk egy hírlevelet: "Mennyei Atya Éve" névvel, és aki ide feliratkozik, annak el is küldjük hetente az elmélkedéseket! Gyertek, tartsatok velünk, együtt közösen fedezzük fel Teremtő Istenünk szép vonásait! Biztos vagyok benne, hogy ezen az úton, ha elindulunk, szépen fel fognak ragyogni Mennyei Atyánk szép vonásai a mi arcunkon is! Madarat tolláról, embert barátjáról! Gyertek, mondjunk igent Isten hívására, imádjuk Teremtőnket s tárjuk szélesre szívünk ajtaját a kopogtató, zörgető Szentháromság előtt!
Szeretettel várunk, Csaba t.

A hírlevélre fel lehet iratkozni a www.magnificat.ro oldal közepe táján. Háromféle hírlevelet is szoktunk küldeni, mindháromra feliratkozhatsz, de a Mennyei Atya Éve oldalra, ha beiratkozol, akkor minden vasárnap, vagy hétfőn küldünk egy elmélkedést! Hétről hétre a mi közös mennyei Atyánk egy - egy olyan tulajdonságát szeretnénk átimádkozni, ami jó lenne, ha a mi arcunkon is felragyogna!! Szeretettel várunk a csapatba, gyere, utazzunk együtt ebben az évben Mennyei Atyánkat imádva, az Ő szent Fölségében gyönyörködve!!

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA