A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Az RMDSZ Nőszervezete a Munka és Magánélet Közötti Egyensúly Európai Napjának létrehozását kéri
MÁÉRT - 2021. március 19., péntek 22:41

Közös levélben fordult az RMDSZ Nőszervezete és az Európai Néppárt Nőszervezete (EPP Women) az Európai Bizottsághoz, amelyben a Munka és Magánélet Közötti Egyensúly Európai Napjának (European Day for Work-Life Balance) létrehozását kéri.
„Levelünket Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökéhez és azon európai uniós biztosokhoz intéztük, akik az EU-ban az esélyegyenlőség területén dolgoznak. Jelenleg folyamatban van a tagállamok által a munka és a magánélet közötti egyensúlyról szóló 2019/1158 számú uniós irányelv életbe ültetése, ezért a legidőszerűbb lenne, ha az Európai Bizottság egy ilyen jellegű európai nap létrehozásával is megerősíti az esélyegyenlőség elérése érdekében tett erőfeszítését, illetve a nők szerepének fontosságát a társadalomban, családban és gazdasági életben”- mondta Bíró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke.


„A Munka és Magánélet Közötti Egyensúly Európai Napjának létrehozásának javaslata az RMDSZ Nőszervezetétől származik, amelyet az Európai Néppárt 2019-ben az éves Kongresszusán egyöntetűen fogadott el. Az Európai Nap dátumaként szimbolikusan a tavaszi napéjegyenlőséget, március 20-át határoztuk meg, most az Európai Bizottság feladata lesz ezt életbe léptetni.


Az RMDSZ Nőszervezetének célja tudatosítani, hogy a munkahely mellett, a családdal töltött minőségi időt biztosítani kell nemcsak a nők, de mindkét szülő számára, ugyanakkor megerősíteni úgy a munkaadóban, mint pedig a munkavállalóban azt, hogy egy egészséges társadalomban a munka mellett a magánélet és családbarát szemléletmód is hangsúlyos szerepet kell kapjon” - tájékoztatott Bálint Margit, az RMDSZ Nőszervezetének külügyért felelős alelnöke.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA