A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Tisztújító közgyűlés a hercegszőlősi HMDK-alapszervezetnél
MÁÉRT - 2021. április 16., péntek 17:07

A HMDK hercegszőlősi alapszervezetében pénteken tisztújító közgyűlésre került sor. Kettős Lívia maradt az egyesület élén, akitől megtudtuk, idei programterveik közt szerepel az Anna-napi bál, melyet, remélik, nem akadályoz majd meg a járványhelyzet. 

Hercegszőlősön 2017-ben alapított a HMDK alapszervezetet azzal a céllal, hogy keretei között a tagok a magyar kultúrát és hagyományokat ápolják, illetve hogy az egyesület összefogja a falu magyarságát.
Eddigi legnagyobb rendezvényük az Anna-bál volt, melyre két évvel ezelőtt került sor először. A mulatság sikere folytatásra ösztönözte az egyesület tagjait, ám a koronajárvány miatt a tavalyi rendezvényüket már nem tarthatták meg. Többek között erről is szó volt a hercegszőlősi református parókián tartott pénteki ülésen. Az egyesület legtöbb programja meghiúsult a járványhelyzet miatt.
Az év végi kiállítást sikerült megrendezniük, persze csak korlátozott létszámmal. - A helyzet ellenére igyekszünk optimisták lenni az idei év terveit illetően. Idén júliusban megtartjuk az Anna-bált, bízunk benne, hogy ezúttal lesz is rá lehetőségünk – nyilatkozta lapunknak Kettős Lívia, akit a tisztújító közgyűlésen ismét elnöknek választottak. Az egyik alelnöki posztot továbbra is Kóbia Marika tölti be, a másik alelnök pedig Sója Bálint lett.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA