A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Ülésezett az Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat
MÁÉRT - 2021. június 11., péntek 21:20

Kedden került sor az Eszék-Baranya megyei magyar kisebbségi önkormányzat soros ülésére. A tanácskozáson a közösséget érintő aktualitásokról volt szó.
A megyei magyar kisebbségi önkormányzatok közül az Eszék-Baranya megyei testület bír a legnagyobb súllyal, hiszen itt él a horvátországi magyarság döntő többsége. Tavalyelőtt május óta a HMDK által vezetett tanács múlt kedden ismét összeült, hogy megvitassa az aktualitásokat.
Az ülés a napirendi pontok meghatározása után elnöki beszámolóval folytatódott, melynek során Matijević Olivér többek között beszámolt azokról a tanácskozásokról, amelyeken a kisebbségi önkormányzat vezetőjeként vett részt, illetve azon megkeresésekről és fejlesztésekről melyek az önkormányzathoz érkeztek.
- Önkormányzatunk a pandémia évében sem tétlenkedett, igyekeztünk minden téren a közösségünk javát szolgálni. Az elmúlt időszakban számos megkeresést kaptunk nemzettársainktól, akiknek a legkülönbözőbb élethelyzetekben tudtunk segíteni - mondta Matijević Olivér elnök, aki hozzátette, továbbra is azt szeretné, hogyha az emberek megkeresnék őt problémáikkal.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA