A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Ülésezett a HMDK országos elnöksége
MÁÉRT - 2021. június 18., péntek 14:21

Múlt pénteken Bellyén ülésezett a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének országos elnöksége. Az ülés fő témája a horvátországi magyarság aktuális helyzete, valamint a közösséget érintő jövőbeli kihívások voltak.
A járványhelyzet enyhülésével a gyülekezési szabályok is változtak, ezért a múlt héten összeülhetett a HMDK országos elnöksége. A testület a tanácskozás során megvitatta a szervezetet érintő aktualitásokat, ezen kívül téma volt a közeljövő legnagyobb kihívása, a népszámlálás is. Utóbbi azért is különösen fontos, mert közösségi jogaink sok esetben létszámunktól függenek. Az ülés után Jankovics Róbert, a HMDK elnöke nyilatkozott lapunknak.
- Rendkívül sikeres időszakot tudhatunk magunk mögött. Jól haladnak a fejlesztéseink is, hiszen a magyarságunk által használt intézmények és épületek folyamatosan újulnak meg és töltődnek fel minőségi tartalommal. Utóbbiért hálásak vagyunk tagszervezeteinknek, amelyek odaadóan dolgoznak hagyományaink és kultúránk megőrzése érdekében - mondta Jankovics Róbert, hozzátéve, hogy a szervezet legfontosabb feladata most közösségünk népszámlálásra való felkészítése, amiről természetesen az ülésen is szó volt.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA