A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Kisebbségiek szemléje Daruváron
MÁÉRT - 2021. szeptember 17., péntek 16:12

A hétvégén rendezték meg Belovár-Bilogora megye kisebbségeinek a szemléjét Daruváron. Az eseményen többek között a helyi magyarok is bemutatkoztak.
Belovár-Bilogora megye Kisebbségi Koordinációja minden évben megszervezi a megyében élő nemzetiségek napját. Az eseménynek minden évben más-más nemzeti kisebbség a házigazdája, idén ez a megtisztelő szerep a helyi szerbeknek jutott.
A házigazdák mellett a szemlén felléptek a megyében élő más kisebbségek is, az osztrákok, a csehek, a németek, a romák és természetesen a magyarok is. Közösségünk két egyesülete is jelen volt, a Nagypiszanicai Magyarok Közössége magyar néptáncokat mutatott be a szépszámban összegyűlt közönségnek, míg a Daruvári Magyarok Közösségének tagjai magyar ételkülönlegességekkel kedveskedtek az érdeklődőknek.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA