A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Újabb sikeres pályázókkal kötött szerződést az Economica Hungarica Alapítvány
MÁÉRT - 2021. október 22., péntek 09:32

A magyar kormány idén is a HMDK vidék- és gazdaságfejlesztési stratégiájának mentén segíti a horvátországi magyarság gazdasági fejlődését. A program újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen nemrég ismét szerződéskötésekre kerülhetett sor.
Múlt hét csütörtökön kötött szerződést az Economica Hungarica Alapítvány (EHA) azon sikeres pályázókkal, akik falusi házat, illetve termőföldet kívánnak vásárolni, valamint a kezdő vállalkozók támogatására kiírt felhívás nyertes pályázójával. Az aláírásra az alapítvány székházában került sor. A földvásárlási pályázatnak két nyertese lett, a házvásárlási pályázaton pedig négy családot sikerült új otthonhoz juttatni. A kezdő vállalkozások indítására irányuló pályázatnak köszönhetően egy dályhegyi pályázóval sikerült szerződést kötni, jelenleg a pályázó üzleti képzése folyik.
- A mai napon az idei vállalkozásindítást támogató, ún. start-up pályázat, valamint a mezőgazdasági föld- és falusiház-vásárlást támogató pályázat első és második körös nyertes pályázóival tudtunk szerződést kötni. Különösen örülünk annak, hogy az idei pályázat első két körében négy fiatal párnak tudtunk segíteni az otthonteremtésben, ami hozzájárulást jelent a szülőföldön való boldogulásukhoz - mondta Palizs-Tóth Hajnalka, az EHA igazgatója, hozzátéve, hogy a mezőgazdasági föld- és falusiház-vásárlást támogató idei pályázatok szeptember 15-én zárultak, és hogy a harmadik kör nyertes pályázóival is terveznek szerződni.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA