A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Törődnek a legidősebbekkel is
MÁÉRT - 2022. február 4., péntek 14:21

A vörösmarti Baranyai Júlia Magyar Kultúregyesület vezetői a hétvégén falujuk egyik legidősebb lakosát lepték meg ajándékukkal.  
 
 
Egy hónap telt el karácsony óta, e legmeghittebb keresztény ünnepünk táján sokakban ébred fel a jótékonykodás iránti kedv. Arra persze, hogy örömet szerezzünk embertársainknak, az év minden napja tökéletesen alkalmas. Így gondolkodnak erről a vörösmarti Baranyai Júlia Magyar Kultúregyesület tagjai is.
- Programjainkkal elsősorban a fiatalabb generációkhoz tartozó nemzettársainkat szeretnénk megszólítani. Karácsonykor a gyerekekhez érkezett meg a „Télapónk“, műsorainkat pedig a felnőtteknek szánjuk. Viszont ott van a legidősebb korosztály, akikről, úgy gondoljuk, szintén nem feledkezhetünk meg. Horvát Erzsébet falunk egyik legidősebb lakosa, akit a hétvégén egy kis ajándékcsomaggal leptünk meg – nyilatkozta lapunknak Fábián Melissza, az egyesület titkára, aki Midlinszki István egyesületvezetővel látogatott el Erzsébet asszonyhoz. A nyugdíjas tanárnőnek sokat jelent, hogy gondoltak rá. A fiatalok természetesen elbeszélgettek vele.
Az egyesület vezetői elégedetten tekintenek vissza az elmúlt évre, bíznak benne, hogy idén is megrendezhetik programjaikat, s ennek a járványhelyzet sem lesz akadálya.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA