A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Erdélyi Magyar Szövetség
A Kárpát-medence magyarságának is előre kell mennie, nem pedig hátra!
MÁÉRT - 2022. február 13., vasárnap 18:54

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédén – a hosszú évekre visszanyúló, kiváló és határokon átívelő partneri kapcsolatokra való tekintettel – jelen voltak meghívottakként az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) országos és területi képviselői, valamint az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) ifjúsági szervezeteként működő Minta egyesület vezetői is. De ott volt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Tőkés László, valamint ügyvezető elnöke, Sándor Krisztina is.
A budapesti Várkert Bazárban tartott miniszterelnöki évértékelőt követően az EMSZ-et alkotó Erdélyi Magyar Néppárt és Magyar Polgári Párt jelenlévő képviselői megállapították: az április 3-án sorra kerülő magyarországi országgyűlési választás végkimenetele nem csak az anyaország, de a teljes Kárpát-medencei magyarság sorsát meghatározza majd, az erdélyi szervezetek vezetőinek pedig meggyőződésük, hogy a nemzeti együttműködés szellemében megkezdett munkát folytatni kell, hiszen nemcsak Magyarországnak, de a Kárpát-medencében élő magyarságnak is előre kell mennie, nem pedig hátra.
Az évértékelőt követően Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke látta vendégül az erdélyi delegációt, akik – a Budafok-Tétényi Polgári Kör szervezésében – a 100 Tagú Cigányzenekar fellépését tekintették meg. Az esemény egyik különleges és egyben beszédes sajátosságát az adta, hogy a Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas formációt korábbi székházából a Gyurcsány-párti, balliberális 7. kerületi önkormányzat kitette, s ezt követően találtak új otthonra a XXII. kerületben. A magyar zene és kultúra világszerte ismert és elismert követeinek esete is jól mutatja az április 3-i választások valódi tétjét – fogalmaztak közleményükben az EMSZ küldöttei.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA