A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Pázmaneum Polgári Társulás
A kommunizmus üldözötteiről emlékeznek meg Dunaszerdahelyen
Külhoni civil szervezetek - 2022. február 24., csütörtök 12:20

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján a Pázmaneum Társulás rendhagyó történelemórát tart a Neratovicei téri Magán Szakközépiskolában február 25-én 10 órai kezdettel az iskola diákjainak.
Előadást hallhatnak majd a kommunizmus káros eszméjéről, az állambiztonsági szolgálatok módszereiről, illetve a felvidéki mártírpolitikus Esterházy János üldöztetéséről is a középiskolások. A történelmi összefoglalót Karaffa Attila, a Pázmaneum elnöke tartja.
A 16:30 órakor kezdődő esti szentmise keretében megemlékeznek Boldog Brenner János magyar elsőfogadalmas ciszterci szerzetes, rábakethelyi káplán, az 1956-os forradalmat követő egyházüldözés vértanújáról, akit a kommunista államhatalom meggyilkoltatott, Mindszenty József bíborosról és azokról a magyar boldogokról, vértanúkról, akik üldöztetést szenvedtek. Megemlékező gondolatait ossza meg a jelenlevőkkel a szentmise után dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos, a Nemzetpolitikai Államtitkárság képviseletében. Majd csendes gyertyagyújtásra kerül sor a Városháza mellett található Diktatúrák áldozatainak emlékművénél.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA