A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
Ülésezett a HMDK elnöksége
MÁÉRT - 2022. március 4., péntek 14:24

 
A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) február 28-án, hétfőn tartotta meg soros elnökségi ülését. A tanácskozáson a legfontosabb aktualitásokat vitatták meg.
 
A HMDK bellyei médiaházának konferenciatermében tartott ülésen először a szervezet vezetőinek a beszámolói hangzottak el, majd pénzügyi jelentést is meghallgathattak a résztvevők. Ezt követően az aktualitásokról esett szó.
A HMDK idei terveit és feladatait vázolva külön kiemelték az április 3-ai magyarországi parlamenti választások fontosságát.
Jankovics: „Még elég frissek az emlékek, nem felejtettük el, hogy mit is hozott közösségünk számára az az időszak, amikor 2002 után átvették az irányítást a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-féle kormányok. Mi ebből soha többé nem kérünk.”
- A választások kimenetele a horvátországi magyar közösség számára páratlan fontosságú. Ha valaki, hát mi, horvátországi magyarok és a HMDK-ban tudjuk, mit is jelentene egy balliberális fordulat. Még elég frissek az emlékek, és nem felejtettük el, hogy mit is hozott közösségünk számára az az időszak, amikor 2002 után átvették az irányítást a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-féle kormányok. Mi ebből soha többé nem kérünk. A voksoláson azok a magyar állampolgárok vehetnek részt, akik rendelkeznek magyar állampolgársággal és regisztráltak a választásokra. A regisztrációs folyamatban a HMDK munkatársai továbbra is  segítenek honfitársainknak, így arra biztatok mindenkit, hogy éljünk anyaországunk adta jogainkkal, regisztráljunk és vegyünk részt az áprilisi magyarországi országgyűlési választásokon – jelentette ki Jankovics Róbert, a HMDK elnöke.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA