A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
Trianon 100 – A szegedi könyvbemutatóról
MÁÉRT - 2022. szeptember 8., csütörtök 14:24

A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) 2022. szeptember 6-án a szegedi Millenniumi Kávéház rendezvénytermében bemutatta a Trianon 100 konferenciasorozat előadásairól kiadott kétkötetes könyvet. Az eseményt a Magyar Kisebbségi Információs Egyesület és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége szegedi csoportja szervezte a Tisza-parti városban.
A 2018–2019-ben lezajlott konferenciasorozat megvalósítását és a könyv kiadását Bedő Árpád, a KMAT titkára ismertette. A kiadvány értékeiről Pusztai Lajos szólt, aki régi háttérmunkása a határok fölötti nemzetegyesítésnek. Véleménye szerint ez a könyv annyi fontos információt tartalmaz a Trianonhoz vezető történésekről, hogy minden érdeklődő középiskolásnak és egyetemi diáknak olvasnia kellene.
A bemutató a közönség kérdéseire adott válaszokkal zárult.
A viszonylag kis példányszámra való tekintettel a KMAT elkészítette a két kötet képernyőn kényelmesen olvasható változatát, és azt is bemutatták Szegeden. A képernyős változat elérhetősége a világhálón: sbahun.hu/Trianon-100-KMAT.pdf
A Trianon 100 konferenciákról készült videofelvételek megtekinthetők az MKIE Youtube-csatornáján, az internetes keresőbe ezt kell beírni: Magyar Kisebbségi Információs Egyesület YouTube.
 

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA