A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
A Hazajáró nevű programon vettek részt az egyetemisták
MÁÉRT - 2022. október 7., péntek 09:41

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) tevékenységi körét bővítve első ízben szervezett Hazajáró programot a magyarul beszélő egyetemistáknak.
 
A HMPF megalakulása óta (2001) szervez rendszeresen programokat a horvátországi, magyar nyelven nevelkedő/tanuló óvodásoknak, illetve általános és középiskolás tanulóknak és az őket oktató pedagógusoknak. E programokat szeretnék kiterjeszteni a jövőben a magyart beszélő egyetemi hallgatókra is. Ennek céljából szervezték meg a Hazajáró elnevezésű programot a kopácsi Tangazdaság és Ifjúsági Központban. Az összejövetelen Pálinkás Krisztián, a Fórum irodavezetője tartott előadást a szervezet tevékenységéről és beszélt a fiataloknak arról, hogy milyen módon tudnak csatlakozni.
Diploma után a munkaerőpiacon - készségek és kompetenciák
Az előadást követően a fenti címmel egy kompetenciafejlesztő műhelyfoglalkozáson vettek részt az egyetemisták, akik különféle szakokon folytatják a tanulmányaikat: leendő tanárok, mérnökök és informatikusok is jelentkeztek a szakmai napra. A műhelyt Molnár Mónika tréner tartotta, aki különféle játékokon és gyakorlatokon keresztül foglalkozott a napjaink munkaerőpiacán a friss diplomásokra váró kihívásokkal és azokkal a készségekkel, kompetenciákkal, amelyek a sikeres érvényesüléshez szükségesek. A szakmai programon a hallgatók a tapasztalati úton való tanulás formájában fejleszthették a készségeiket. A program tapasztalatcserével és egy közös vacsorával zárult.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA