A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A Himnusz születésnapját ünnepi gálával köszöntik Dunaszerdahelyen


A Himnusz születésnapján, a Magyar Kultúra Napján ismét nagyszabású gálaműsorra kerül sor Dunaszerdahelyen. A Pázmaneum Társulás 11 évvel ezelőtt honosította meg a Csallóköz szíveben a Magyar Kultúra Napja rendezvényt. Ezen a napon helybeli óvodáso...

Pázmaneum Polgári Társulás
Külhoni civil szervezetek - 2023. január 19., csütörtök 08:31
A népességcsökkenést csak közhatalom állíthatja meg!

Mozgósító felhívást tett közzé ma Izsák Balázs elnök aláírásával a Székely Nemzeti Tanács annak apropóján, hogy megkezdték a felkészülést a székely szabadság idei napjára, ami alig két hónap múlva, március 10-én lesz. A felhívás szövege alább olvasható:

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2023. január 18., szerda 14:32
Mezei János lemond az EMSZ elnöki tisztségéről

Egy Marosvásárhelyen tartott mai sajtótájékoztatón jelentette be Mezei János, hogy a nyolc éve húzódó bírósági ügyében született kedvezőtlen ítéletet követően lemond az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) elnöki tisztségéről, s így a párt alapszabályzatának é...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. január 16., hétfő 16:32
EMSZ: koncepciós ítélet a nemzeti oldal ellen

Az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Elnöksége tegnap este közleményben reagált arra a sajtóhírre, hogy a román igazságszolgáltatás elítélte a párt elnökét. Alább olvasható: 
 
Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) Országos Elnöksége megdöbbenéssel...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2023. január 14., szombat 19:10
Tőkés László: „A félelem rossz tanácsadó”

„Évkezdő összetartás” helyszíne volt január 11-én az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökének nagyváradi hivatala, ahol Tőkés László előbb közvetlen munkatársaival tartott helyzetértékelő és jövőfürkésző megbeszélést, amit a váradi demokráciaközpontban dol...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2023. január 13., péntek 12:41
25  26  27  28  29  30  31  32  33