A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


A X. Kárpát-medencei Vőfélytalálkozóról

A Hajdú-Bihar megyei Földes nagyközség immár tizedik alkalommal adott otthont október 28–30. között a Kárpát-medencei vőfélytalálkozónak, amelyen több mint száz vőfély mintegy száz régi magyar településről érkezve idézte fel a magyarság lakodalmi szokásai...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. október 31., hétfő 11:24
HMDK Gazdakör: lisztadomány az iskoláknak

A HMDK Gazdaköre a „Magyarok kenyere” program keretében összegyűjtött búzából őrölt lisztet idén is a horvátországi magyar iskoláknak adományozta.
A Magyarok kenyere elnevezésű program 2011-ben indult, és az évek során egy, a nemzet összetartozását és...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. október 28., péntek 14:01
Jankovics: „Jó év következik az újbezdániak számára

Újbezdánban az elavult villanyhálózat évek óta problémákat okoz, rossz idő esetén az öreg vezetékek áramszünetet idéznek elő. Jankovics Róbert, magyar parlamenti képviselő közbenjárásának köszönhetően idén sor kerül a hálózat felújítására. A további terve...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. október 28., péntek 14:01
A HMDK vendége volt Nina Obuljen Koržinek miniszter asszony

Nina Obuljen Koržinek horvát kulturális és médiaügyi miniszter  Sepsére is ellátogatott. A kis drávaszögi falu református templomán négy éve zajlanak a horvát és magyar állami költségvetésből finanszírozott munkálatok, amelyeknek köszönhetően tudott csak ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. október 28., péntek 14:00
„Szigorúan ellenőrzött” polgári kezdeményezés

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke mai marosvásárhelyi közleményében fölöttébb érdekes (és egyben a schengeni övezetbe ácsingózó román jogállamot minősítő) esetet tárt a nyilvánosság elé. Idézzük:
„Románia belügyminiszteréhez fordultam eg...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. október 27., csütörtök 14:51
28  29  30  31  32  33  34  35  36