A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Közgyűlések Pélmonostoron

A hét végén közgyűlést tartott a HMDK pélmonostori alapszervezete és a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet, mely alkalmat adott arra is, hogy felidézzék a megalakulásuk óta eltelt majd két évtized tevékenységét is.
 
 
Jankovics Róbert, ...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 17., szerda 11:54
Telt házas eszéki rendezvény

A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság tematikus éveinek folytatásaként az idei a családi vállalkozások megerősítését szolgálja. Az egymilliárd forintos keretösszegű programból vissza nem térítendő támogatásra is pályázhatnak a vállalkozások. A program t...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 17., szerda 11:54
Parkot neveztek el Mohácsról Pélmonostoron

Jankovics Róbert, a horvát szábor magyar képviselője pár évvel ezelőtt még Pélmonostor városi tanácsának a tagjaként javasolta egy Magyarország - Mohács támogatását megköszönő emléktábla állítását. A kezdeményezés eredményeként a múlt héten egy parkot nev...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. május 17., szerda 11:53
Biró Zsolt az RMDSZ kongresszusán: sorsközösségünk összeköt

Zilahon tartotta 13-ik kongresszusát az RMDSZ. A rendezvényen részt vett, és köszöntőt mondott Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke is.

Beszédében az MPP elnöke kiemelte: az együttműködés által két évvel ezelőtt új fejezet nyílt az erdélyi...

Magyar Polgári Párt
MÁÉRT - 2017. május 14., vasárnap 13:44
Kelemen Hunor a Zilahi Kongresszuson: magyarok és románok nem lehetnek egymás el...

Fontosnak tartottuk és fontosnak tartjuk, hogy Románia és Magyarország viszonya partneri viszony, bizalmi viszony legyen. Ez most néhány éve nem ilyen, de látok esélyt arra, hogy ezt javítani akarja mind az egyik, mind a másik fél. Mi szívesen segítünk eb...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. május 13., szombat 11:25
376  377  378  379  380  381  382  383  384