A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Kelemen Hunor a 16. MIÉRT Akadémián: az anyanyelvű oktatás nem luxus, nem is leh...

Szülőként és az RMDSZ elnökeként is azt szeretném, hogy olyan oktatási rendszerünk legyen, amely gyermekközpontú, amely versenyképes tudást biztosít, amely nem alulfinanszírozott, amely képes visszaadni a pedagógusszakma becsületét. Az oktatás helyzetének...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. szeptember 29., péntek 10:33
A HMDK Gazdakör is bemutatkozott az OMÉK-on

Szeptember 20-24. között rendezték meg a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítást és Vásárt (OMÉK) Budapesten, melyen termelőink is bemutatkozási lehetőséget kaptak a HMDK Gazdaköre által.  
 
A rendezvény célja, hogy szakmai szempontból bemutass...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. szeptember 28., csütörtök 09:43
Törődnek a tengerparti város magyar múltjával

Split nemcsak idegenforgalma miatt az egyik legjelentősebb tengerparti város, hanem történelmének köszönhetően is. Innen indult a II. András magyar király által vezetett V. keresztes hadjárat, és itt született Árpád-házi Szent Margit. A HMDK Spliti-Dalmát...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. szeptember 28., csütörtök 09:43
Az Európai Néppárt EP-frakciója foglalkozott az ukrán oktatási törvény és a migr...

Az Európai Parlament október végi munkahetén az Európai Néppárt (EPP) frakciója, valamint külügyi munkacsoportja egyaránt foglalkozott az újonnan elfogadott ukrán oktatási törvénnyel, valamint a migráció kérdésével.
Az EPP külügyi munkacsoportjának ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2017. szeptember 27., szerda 20:31
Korodi Attila: Románia nemzetközi vállalásai nem lehetnek politikai játszmák tém...

„Az RMDSZ nem kért lehetetlent akkor, amikor kidolgozta az anyanyelvhasználatra vonatkozó 20 százalékos küszöb csökkentésére vonatkozó törvénytervezet. Ez a jogszabály-módosítás összhangban van a nemzetközi egyezményekben foglaltakkal, illetve az Európa T...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. szeptember 27., szerda 14:01
376  377  378  379  380  381  382  383  384