A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 11-15 / 62
A Magyar Unitárius Egyház Elnökségének nyilatkozata a burundi unitáriusok helyze...

A közép-afrikai Burundi államban zajló társadalmi zavargások közepette nemrégen a fővárosi unitárius templomot, a Burundi Unitárius Egyházközség székhelyét fegyveres ismeretlenek támadták meg: lövéseket adtak le, és az irodából pénzt raboltak el. Ezt ...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2015. november 24., kedd 09:30
XVIII. Dávid Ferenc emlékzarándoklat Déván

A Magyar Unitárius Egyház és annak ifjúsági szervezete, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) 2015. november 7-én közösen szervezte meg a Dávid Ferenc emlékzarándoklat tizennyolcadik kiírását.

A különböző erdélyi és magyarországi t...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2015. november 9., hétfő 16:47
III. Tordai-hasadéki Unitárius Találkozó

2015. augusztus 15-én szombaton került sor a III. Tordai-hasadéki Unitárius Találkozóra. A Kolozs-Tordai Unitárius Egyházkör által szervezett rendezvényen mintegy 600 személy vett részt. Az egész napos program céljaként a közösségben megélt vallásossá...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2015. augusztus 18., kedd 08:01
III. Tordai-hasadéki Unitárius Találkozó

A Kolozs-Tordai Unitárius Egyházkör 2015. augusztus 15-én, szombaton szervezi meg a III. Tordai-hasadéki Unitárius Találkozót.
Az egész napos rendezvényre délelőtt 9 órától várják a résztvevőket. A találkozó 10 órakor kezdődik szabadtéri istentis...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2015. augusztus 11., kedd 12:39
Álomtarisznya színház Bölönben

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) 2015. augusztus 6-9. között Bölönben szervezte meg a XIX. ODFIE Színjátszó találkozót, mely idén a SzínBOLONdos nevet viselte.
A Magyar Unitárius Egyház ifjúsági szervezetének közművelődési csúcsre...

Magyar Unitárius Egyház
Külhoni magyar egyházi szervezetek - 2015. augusztus 11., kedd 12:39
1  2  3  4  5  6  7  8  9