A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 116-120 / 2000
Sikeres volt a 2021-es esztendő az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület s...

Hivatalos bejegyzésének hetedik évfordulóján vont mérleget a sepsiszentgyörgyi székhelyű Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület. Igen mozgalmas első öt év után a hatodikra árnyékot vetett a koronavírus világjárvány, ám a tavalyi esztendő – a megszorí...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. január 10., hétfő 13:15
Egy jobb év reményével

A koronavírus-járvány, amelyet méltán neveznek pandémiának, elővigyázatosságra készteti szűkebb és tágabb pátriánk minden lakóját. Ezért is maradt el az idén – és előreláthatólag 2022-ben is el fog maradni – az a hagyományos újévköszöntő ünnepély, amely T...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. december 29., szerda 19:37
Benkő Samu halálára

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnökségei részvétnyilvánító közleményt juttattak el a sajtóhoz Benkő Samu halálhíré kapcsán. Alább idézzük:
„Mély megrendüléssel értesültünk az életének 94. évében elhunyt BENKŐ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2021. december 24., péntek 21:39
Margitta: székházavató évzárással

Rendhagyó módon idén nem Nagyvárad adott helyet az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezete immár hagyományos évzáró rendezvényének, hanem a Berettyó-parti kisváros, Margitta. Ugyanis székházavatóval kötötték össze az óévbúcsúztatót.
Megnyitot...

Erdélyi Magyar Szövetség
MÁÉRT - 2021. december 19., vasárnap 16:30
A bíróság elítélte a rágalmazókat

Egy május végi marosvásárhelyi sajtótájékoztatón Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Kincses Előd ügyvéd arról informálták a közvéleményt, hogy a román Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszék perújrafelvételt rendelt el a 2014-ben elkezdett ...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2021. december 16., csütörtök 20:15
20  21  22  23  24  25  26  27  28