A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 116-120 / 2000
A Hazajáró nevű programon vettek részt az egyetemisták

A Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma (HMPF) tevékenységi körét bővítve első ízben szervezett Hazajáró programot a magyarul beszélő egyetemistáknak.
 
A HMPF megalakulása óta (2001) szervez rendszeresen programokat a horvátországi, magyar...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2022. október 7., péntek 09:41
Főkonzuli látogatás és egyetemi tanévnyitó Nagyváradon

Grezsa Csaba, a Magyar Köztársaság kolozsvári főkonzulja bemutatkozó látogatást tett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökénél, Tőkés László püspöknél a nagyváradi elnöki irodában. Erre az adott alkalmat, hogy mindkettőjüket meghívták a Partium Keresztén...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. október 4., kedd 20:50
Felhívás a nagyvilág magyar közösségeihez

A Székely Nemzeti Tanács – elnökének, Izsák Balázsnak az aláírásával – felhívást adott ki ma a következő mottóval, a 125 éve született Tamási Áront idézve: „A madárnak szárnya van és szabadsága, az embernek pedig egyetlen szülőföldje és sok kötelessége.” ...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. október 3., hétfő 15:07
Történész kapta a Szent István-díjat Esztergomban

Szakály Sándor történész professzor kapta az idei Szent István-díjat, melyet a hagyományokhoz híven az esztergomi várban adtak át – adta hírül a Komárom-Esztergom megyei hírportál, a Kemma.hu.
Évek óta országos jelentőségű a Szent István-díj átadása...

Tőkés László EMNT-elnök sajtóirodája
MÁÉRT - 2022. október 3., hétfő 10:33
Új lendület a baszk–székely kapcsolatokban

A Baszk Nemzeti Párt meghívására a Székely Nemzeti Tanács képviseletében Dabis Attila külügyi megbízott szeptember 25-én részt vett a Bilbao közeli Foronda nevű településen tartott éves nagy találkozón, amelyre a világjárvány miatti három éves kimaradás u...

Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács
MÁÉRT - 2022. szeptember 29., csütörtök 18:03
20  21  22  23  24  25  26  27  28