A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 1966-1970 / 2000
Állásfoglalás – kihelyezi Emil Boc a többnyelvű helységnévtáblákat

Az egyedüli helyes döntést hozta ma meg Emil Boc polgármester, aki bejelentette: nem fellebbezi meg a megyei törvényszék ítéletét, s kihelyezi a többnyelvű helységnévtáblákat Kolozsváron.
Ez egy régóta várt lépés, a kolozsvári magyar emberek és mind...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. április 7., péntek 14:39
Az RMDSZ nem szavazta meg a jövő évi marosvásárhelyi iskolahálózatot – Legyen vi...

Az RMDSZ marosvásárhelyi frakciója nem szavazta meg azt a határozattervezetet, amely a 2017–2018-as iskolahálózatot véglegesíti, és amelybe a Romai Katolikus Teológiai Líceum és Református Kollégium mellett további 6 oktatási intézményt sem foglaltak bele...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2017. április 6., csütörtök 14:41
Folyatódik a milliós beruházásokat megvalósító program

A sepseiek és a laskóiak után a hétvégén a horvát állami költségvetésből származó támogatásból saját székházhoz jutott a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet és a HMDK pélmonostori alapszervezete is. Sokéves problémájuk oldódott ezzel meg.
 
Pél...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. április 6., csütörtök 10:51
A zágrábi Ady Kör székházának a problémájáról tárgyaltak

Múlt hét csütörtökön Goran Marić miniszterrel tárgyalt Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, hogy a zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkör székházának rendezetlen jogi helyzetére tartós megoldást találjanak. A megbeszélésen részt vett Ranogajec Komor Mária...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. április 6., csütörtök 10:50
Helyszíni szemlén az oktatási miniszterhelyettes

A héten Eszékre, a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központba (HMOMK) látogatott Momir Karin, a horvát oktatási és tudományos tárca helyettes vezetője, hogy személyesen is tájékozódjon a tervezett diákotthon építésével kapcsolatban. Andócsi Ján...

Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége
MÁÉRT - 2017. április 6., csütörtök 10:49
390  391  392  393  394  395  396  397  398