A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 1981-1985 / 2000
Elsőszámú prioritás a családok megélhetésének biztosítása

Az erdélyi magyar családok létbiztonsága a feltétele annak, hogy gyarapodásról beszélhessünk, ezért jövőnk szempontjából elsőrangú a megélhetés biztosítása, hogy a fiataloknak és a felnőtt lakosságnak legyen munkája, amiből eltartja magát – hangsúlyozta d...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2016. december 3., szombat 17:49
Szabó Ödön: nem tehetjük kockára gyermekeink jövőjét

Az RMDSZ választási programjában megfogalmazta, hogy kezdeményezi a tananyag csökkentését, a tanárok anyagi helyzetének javítását, a szakoktatás fellendítését, de folytatná a magyar iskolák felújítását is, azt a munkát, amelyet 27 éve folyamatosan végez –...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2016. december 3., szombat 12:26
Korodi Attila: december 11-én a választók összefogására is szükség van

„December 11-én a választás világos: olyan embereket küldünk a parlamentbe, akik a mi ügyeinkért harcolnak, és Erdélyt képviselik, vagy hagyjuk, hogy mások döntsenek sorsunkról, akiknek csak Bukarest a fontos” – hangsúlyozta Korodi Attila, az RMDSZ Hargit...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2016. december 2., péntek 11:24
A politikának az emberekről és a jövőről kell szólnia mindenek előtt - Kelemen H...

Kelemen Hunor szövetségi elnök csütörtökön a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XV. plenáris ülésén, Budapesten, a Várkert Bazárban értékelte az erdélyi magyar közösség helyzetét, illetve az elkövetkező időszak kihívásairól is beszélt.
„Úgy gondolom...

Romániai Magyar Demokrata Szövetség
MÁÉRT - 2016. december 2., péntek 11:23
Csíksomlyó - összmagyar kiállásra van szükség!

A nemzet lelkébe tapostak azáltal, hogy elutasították a magyar kereszténység legjelentősebb eseményét a Csíksomlyói Búcsút!
Mára az összmagyarság közös imahelyének is számító pünkösdi búcsú a nemzeti összetartozás jelképe. Érthetetlen és felháborító...

Magyar Polgári Párt
MÁÉRT - 2016. december 2., péntek 07:28
392  393  394  395  396  397  398  399  400