A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 16-20 / 74
Tangazdaság átadás

Szombaton, május 28-án talán Erdély, de mindenképpen Kolozs megye első, mezőgazdasági szakiskolások számára tervezett tangazdaságát avatták a Szarvaskend községhez tartozó Felsőtökön. A Kallós Zoltán Alapítvány több mint 800 ezer lejes befektetéssel újíto...

Kallós Zoltán Alapítvány
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2016. május 30., hétfő 13:57
Elindítottuk az első határon túli magyar elektronikus törvénytárat

Mostantól a Pro Civis polgári társulás gondozásában magyar nyelvre lefordított szlovákiai törvények és rendeletek önálló portálon érhetők el a www.torvenytar.sk címen. Egy felhasználóbarát törvénytárat kap kézhez a látogató, korszerű keresővel, az egyes t...

Pro Civis Polgári Társulás
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2016. február 17., szerda 10:50
V. ÖNKORMÁNYZATI SZABADEGYETEM

Ötödik alkalommal rendezi meg október 16-17-én a Nagymegyeri Városi Művelődési Központban a dél-szlovákiai önkormányzati képviselők és polgármesterek részére szabadegyetemét a Pro Civis Polgári Társulás.
A rendezvény iránt a korábbi évekénél is nagy...

Pro Civis Polgári Társulás
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2015. október 16., péntek 01:28
Pro Civis Füzetek – újabb törvények magyarul

Újabb két kiadvánnyal gazdagodott kétnyelvű törvénytárunk, a Pro Civis Füzetek sorozat, amelyet minden olyan önkormányzatnak postáztunk, amelyben hivatalos nyelv a magyar nyelv is.

 A XV. számú füzet a legfrissebb módosításokkal együtt tartalma...

Pro Civis Polgári Társulás
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2015. szeptember 9., szerda 09:36
Kemény 24 óra a Börzsönyben

Leléd. Augusztus 28-30. között rendezte meg a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség komáromi cserkészcsapata a Vascserkész hatpróba 2015 elnevezésű teljesítménytúráját. Tizenkét cserkészcsapatból érkeztek résztvevők, hogy összemérjék erejüket és kitartásuka...

Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2015. szeptember 3., csütörtök 11:04
1  2  3  4  5  6  7  8  9