A Külhoni Magyar Sajtószolgálatról

A Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS) a külhoni magyarság politikai, társadalmi, egyházi, kulturális és civil szervezeteinek közleményeit, állásfoglalásait adja közre. A szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.

A KMS a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által létrehozott és működtetett olyan térítésmentes közzétételi támogatási forma, amelynek célja, hogy a külhoni, magyar nyelvű, magyar nemzettudatot erősítő, a magyar kulturális örökséget védő szervezetek a tevékenységükkel, illetve a tevékenységük céljával összhangban álló közérdekű közleményeiket rövid időn belül nyilvánosságra hozzák.

A sajtószolgálat az MTVA Kós Károly Kollégiumának szellemi védnöksége alatt, az MTVA gyártásában készül el annak érdekében, hogy megteremtse a magyarság közös információs terét, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a saját, általánosabb érdeklődésre számot tartó közleményeiket, híreiket, állásfoglalásaikat, megoszthatják a világ magyarságával – az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarokkal egyaránt. A KMS partnereinek kiemelkedő hírértékű közleményei a közmédia hírkiadásában is megjelennek a különböző hírügynökségi, rádiós, televíziós és online hírplatformokon feldolgozott hírek formájában.

A KMS-beadói jogosultságot az MTVA az internetes felület használatához szükséges jelszó átadásával igazolja vissza. A jelszó visszavonásáig érvényes.


Találatok száma: 26-30 / 74
Negyedszázados szolgálat az ifjúságért

Palást. Hétvégén tartotta XXI. Szövetségi Közgyűlését a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség a lévai járásbeli Paláston. A szervezet idén ünnepli újjáalakulásának 25. évfordulóját, a rendezvény a jubileum jegyében telt. A mostani ünnepi közgyűlés meghatáro...

Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2015. február 9., hétfő 18:39
A Pro Civis Polgári Társulás törvényeket tartalmazó kezdőcsomagot küldött ki a n...

A Pro Civis Polgári Társulás új kezdeményezéssel segíti a magyarok lakta települések önkormányzatainak és polgármestereinek a munkáját. A polgári társulás munkatársai nemrég postázták a novemberi önkormányzati választásokon felállt új önkormányzatok és hi...

Pro Civis Polgári Társulás
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2015. január 8., csütörtök 15:31
Idén is beragyogja a Felvidéket a béke lángja

Dunaszerdahely. December 24-én véget ér a Betlehemi Láng idei, több mint hetven települést érintő körútja Felvidéken. A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség jóvoltából immár 23. éve fogadhatják otthonaikba családjaink a béke lángját.
A Cserkészszövet...

Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2014. december 22., hétfő 14:17
Elkezdődött az idei békeláng-staféta

Dunaszerdahely. A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség szombat délután (december 13.) átvette a Betlehemi Békelángot Bécsben, a Gustav Adolf templomban. A lángot Balogh Nicole féli cserkésznek az idei lánggyermek, Tizian Ronacher adta át. A láng már megkez...

Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2014. december 14., vasárnap 15:11
Újra felragyog a Békeláng

Dunaszerdahely. 2014 karácsonyán is Felvidékre érkezik a Betlehemi Békeláng a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség jóvoltából. A láng december 13-án szokás szerint Bécsbe érkezik, onnan kerül majd otthonainkba.
Idén már 23. éve, hogy a felvidéki magy...

Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség
Nemzeti jelentőségű intézmények - 2014. december 4., csütörtök 14:06
2  3  4  5  6  7  8  9  10