Pázmaneum Polgári Társulás
A kommunizmus áldozataira emlékezünk Dunaszerdahelyen
Külhoni civil szervezetek - 2015. február 18., szerda 13:45

A Pázmaneum Társulás hagyományos történelemórát szervez a középiskolások részére „A kommunizmus áldozatainak emléknapja” kapcsán Dunaszerdahelyen.  A történelemórát Vajda Barnabás történész, a komáromi Selye János Egyetem adjunktusa tartja.

Az óra témája a kommunista hatalom titkolt és nyílt megfélemlítő módszerei Csehszlovákiában és Magyarországon. Helyszín: Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ moziterme. Időpont: 2015. február 24., 10:00 ó.

A jelenlevőket köszönti Karaffa Attila, a Pázmaneum ügyvezető elnöke, Dunaszerdahely város Kulturális és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának elnöke.

Az előadás nyitott a nagyközönség számára is. A történelemóra végén gyertyagyújtásra kerül sor a Városi Hivatal mellett található „A diktatúrák áldozatainak emlékművénél”.

Dunaszerdahelyen az emléknapot a Pázmaneum Társulás honosította meg. Az első megemlékezésen Wittner Mária, 1956-os halálraítélt, országgyűlési képviselő emlékezett közösen a polgárokkal.

1 csatolt kép
logó
Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.