Pázmaneum Polgári Társulás
Dunaszerdahelyre érkezik a Feltámadási jelvény
Külhoni civil szervezetek - 2015. április 8., szerda 17:41

Húsvétvasárnap elindult a Feltámadási menet Zamárdiból, hogy Pünkösdkor érjék el célállomásukat, Csíksomlyót. A Feltámadási jelvényt több felvidéki település is fogadja majd. Elsőként, április 16-án Dunaszerdahelyre érkezik majd az Árpád-kori motívumú „szárnyas kereszt”

A dunaszerdahelyi székhelyű Pázmaneum Társulás már a kezdetektől fogva részt vállalt a Feltámadási menet felvidéki szervezésében más szervezetekkel, egyházközségekkel karöltve, és ez így van most is. Április 16-án az esti 17:00 órai szentmise keretén belül fogadják majd a Győrből érkező zarándokokat a Feltámadási jelvénnyel a római katolikus Szent György-plébániatemplomban a Pázmaneum Társulás, a Szent György lovagrend és az egyházközség tagjai. A jelvényre itt kötik majd fel a város nevével ellátott szalagot és viszik tovább másnap Hetény községbe. A Feltámadási menet további felvidéki állomásai még: Karva, Helemba, Ipolybalog és az Ipoly-menti falvak, Gömörpétervalva, Füleksávoly, Rimaszombat, Jánok, Tornalja, Szepsi és környéke, Rad, Királyhelmec.
2005-ben a magyar együvé tartozás és a Krisztusi jövőbe vetett hit megvallásának egy különös, sajátságos módjaként indult el a 2004. december 5-i szomorú népszavazásnak fájdalmát gyógyítandó, és e lelki seb adta szenvedésből a megújulást elősegítendő a Feltámadási menet.

1 csatolt kép
A szalag feltűzése
Kérjük felhasználóinkat, hogy a Külhoni Magyar Sajtószolgálat anyagait minden esetben KMS jelzéssel használják fel.
Az MTVA szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a KMS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTVA
Forrás: Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2013  © Minden jog fenntartva.